Психология на убеждаването или как да се предпазим от манипулациите на епохата

Инициативата „Най-добрите книги по бизнес и маркетинг“ на маркетинг експерта Христо Атанасов кани обикновения човек на професионалната сцена

БНР Новини
Мария Мира Христова и Христо Атанасов в студиото на "Нашият ден"
Снимка: Кирчо Стоичков

Как да получаваме съгласието на другите и да се противопоставяме на чуждото влияние? Поне веднъж в живота всеки един си задава подобен въпрос, за да осъзнае, че отговорът е в ръцете на тези, които вярват в механизмите на психологията на убеждаването. За нея говори и пише един от най-цитираните социални психолози на съвремието – Робърт Чалдини. Именно неговият труд „Влиянието“, преведен на български език, е първата книга, която избира идеологът на инициативата „Най-добрите книги по бизнес и маркетинг“, маркетинговият консултант Христо Атанасов.
Може ли да приемем, че сме господари на себе си, в който спокойно можем да си признаем, че до този момент сме били наивници? Какво е общото между науката етология, която изучава поведението на животните в тяхната естествена среда, и манипулирането на съвременния човек? Кои са най-интересните инструменти за манипулация и стимулиране за движение напред и нагоре? Отговор на тези и други въпроси можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!