Великобритания остава най-предпочитана за българските кандидат-студенти

БНР Новини
Ели Тончева, образователен консултант.
Снимка: БГНЕС

С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти към университетите в Холандия и Германия през 2017 г. Достъпните такси и богатият набор от стажове са сред основните причини да се увеличат кандидатурите за тези страни, категорична е образователният консултант Ели Тончева. Сред най-предпочитаните и иновативни специалности в Холандия, са нанотехнологии, изкуство и технологии, инженерна математика и предприемачество.
Въпреки неяснотите относно статута на европейските граждани след Brexit, интересът към Великобритания продължава да бъде голям. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен, споделя образователният консултант. Интересът към британските университети не спада заради възможностите за стипендии в размер от 500 до 3000 британски паунда, достъпното финансиране с държавен заем и задължителният стаж, който дава шансове за успешна професионална реализация.
Какво да направим и кога да започнем подготовката си, ако искаме да продължим образованието си в чужбина и за кого е достъпно то - чуйте още в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!