Нашият ден - практично

Архив на предаването,
което се излъчваше до 1 юли 2018 г.
(от понеделник до четвъртък от 10.00 до 11.00 часа)


Продължение на сутрешната линия с фокус върху всекидневните проблеми от бита, потребителските права и задължения, правата като пациенти и клиенти, взаимоотношенията работник - работодател. Информация и съвети на експерти за възможностите за кариерно развитие, създаване и развитие на нови бизнеси, полезни занимания за свободното време на хора от всички възрасти.
Екип на предаването: Николета Атанасова, Веселина Даковска, Нина Цанева и Мартина Кръстева

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден - практично" тел.: 964 02 60 (от 10.00 до 11 часа).

Публикации

Арх. Веселин Веселинов

Биоархитектурата в съвремието

Какво представлява строителството с естествени материали и можем ли да кажем, че е „Добре забравено старо“? Кои са основните предимства на естествените материали в строителството, в хармония ли са с природата и здравословната среда на живот? Всички знаем,..

публикувано на 27.06.18 в 13:15

Как да си възвърнем профила от хакера му и още за GDPR

Непрекъснато говорим за това как да се предпазим от евентуалното присвояване на личната ни информация или хакване на личния ни профил в някоя социална мрежа. Рядко обаче говорим за това какво можем да направим, ако тези интернет заплахи се превърнат в..

публикувано на 26.06.18 в 11:05

За музея като място на чудеса

Какво се случва във ваканционното училище в Националния политехнически музей през лятото и имат ли нужда децата освен да учат за наука, изобретения и открития, да знаят как да се държат в музеите? Това са въпросите, на които ни отговаря Мадлен..

публикувано на 22.06.18 в 15:05
Бойко Сачански

Икономистът Бойко Сачански за своето хоби и за победите в историята

Бойко Сачански завършва икономика у нас и административни науки в гр. Шпайер, Германия. Работата го отвежда на отговорни позиции у нас и в чужбина, включително и в Русия. Но той винаги държи и на срещите с обикновените хора. Може би ще открием  връзка с..

публикувано на 19.06.18 в 11:05

Срещата между бизнеса и науката

Много малък процент от 17 000 тона родни билки, които се берат годишно остават у нас, защото няма достатъчно българско производство. Малките фирми нямат ресурс, за да правят разработки, затова на помощ идват учените от БАН. Проф. Владимир Димитров е..

публикувано на 13.06.18 в 12:10

Дълбоките фалшиви новини

Видео, в което популярна и авторитетна личност говори за вредата от фалшивите новини, с интонация, мимики и жестове, характерни за него, на пръв поглед ще ви се стори като нещо естествено и логично. Много бързо обаче бихте променили мнението си, когато..

публикувано на 12.06.18 в 13:40
Филип Данауи в студиото на програма „Христо Ботев”

Филип Данауи и тайните на шоколадовите яйца

Филип Данауи има дългогодишен опит като журналист и ПР специалист. В свободното време, доколкото човек с натоварена делова програма може да се радва на подобен лукс, той събира играчки от шоколадови яйца. По света това е популярно занимание, с..

публикувано на 05.06.18 в 11:05
Нина Колчакова, Стати Статев

Как с повече информация и знания можем да направим пазара на застрахователни и осигурителни услуги у нас по-полезен за участниците в него?

Ден след едно от най-значимите събития в областта на застраховането и осигуряването в България – връчването на наградите „Застраховател на годината”, „Пенсионно-осигурително дружество на годината” и „Застрахователен брокер на годината” – в „Нашият..

публикувано на 01.06.18 в 10:05
Жюстин Томс от „Фондация за активно развитие на уеб“

„Сайт на годината“ 2018

„Фондация за активно развитие на уеб“ организира конкурс за най-добрите български сайтове за 2018 година. Конкурсът „Сайт на годината“ е насочен към собствениците и създателите на уеб страници. Целта му е да даде поле за изява както на проекти в..

публикувано на 29.05.18 в 15:35

Ива Начкова - за изкуството да презентираш

Да презентираш своята идея изглежда лесно, но само на пръв поглед. Това умение съдържа в себе си развиването на различни качества, които според експертът в областта на презентациите, Ива Начкова, всеки от нас може да усъвършенства. Каква е тайната..

публикувано на 29.05.18 в 14:30