Сега е моментът да се изплашим

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Сега е моментът да се изплашим. Красотата на витрините ще се удвоява и утроява. Времето, което настъпва, ще купи душите ни и ще запуши устите ни много по-успешно от идеологическата цензура. Децата, растящи в пъстрата джунгла на унифицирания пазарен Рай, ще бъдат като Маугли (чели ли сте тази книжка, дечица?) – детето, отгледано от диви животни и не знаещо, че е човек... Те със сигурност никога няма да изпаднат в културен шок поради закърнялост на съответния инструментариум. Най-много да кажат: „Егати гадното!“ на излизане от филма „Климт“.

Думите са на хореографа Мила Искренова. Написани са преди десет години. Преди цели десет години. А само преди дни тя каза на всички ни: „Преди години предвиждахме някакви неща. Сега ги виждаме.“ Какво в днешното ни общество тревожи Мила Искренова, я попитахме в „Нашият ден“.

Ще разберете какъв е резултатът от безотговорното, фриволно, но същевременно силно заредено с ненавист и неудовлетвореност от битието „немислене“, за което също преди десет години ни говореше Мила Искренова.

Повече чуйте в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!