Европейската лига за икономическо сътрудничество избра България за домакин на годишната си асамблея

Проектът „Белене“ трябва да се разглежда от икономическа гледна точка, категоричен е директорът на Европейския институт за стратегии и анализи Бранимир Ботев

БНР Новини
Бранимир Ботев
Снимка: БГНЕС

За първи път в историята на следвоенна Европа България стана домакин на годишната Генерална асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество. Събитието се проведе през изминалата седмица в двореца „Врана“ в София с участието на президента на Лигата барон Бернард Сноа, представители на Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие, дипломати и анализатори.

В рамките на Генералната асамблея премина международна конференция на тема: „Новата Европа – между Запада и Изтока – енергетика и инфраструктура за растеж“. В хода на годишната среща бе оповестен и резултатът от „тихата дипломация“ за учредяването на Комитет по енергетика, инфраструктура и концесии, оглавяван на ротационен принцип от представители на България и Румъния.

Кой бе избран за първи председател на Комитета и какъв е отзвукът на международния форум за България, Европа и света – чуйте коментара на Бранимир Ботев, изпълнителен директор на Европейския институт за стратегии и анализи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!