Светът е в краката ти

Рецепта за резервации и пътуване между дигиталните и реални дестинации в началото на ХХI век

БНР Новини
Мария Ангелова и Константин Занков в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирил Чобанов

В разгара на дъждовното българско лято с журналиста и пътешественик Мария Ангелова, автор на книгата „203 предизвикателства за пътешественици“, и с туристическия експерт Константин Занков, водим любопитен разговор за туризъм и пътешествия. Срещата е на ръба на две епохи, които разделят аналоговия от дигиталния свят и препращат към романтиката и опасностите на древните пътувания от времената на Христофор Колумб.

Как изборът на днешните младежи за пътуване и туризъм променя същността на туристическата и авиационна индустрия? Има ли разлика във възприятията на снимките, обработени с фотошоп и реалните дестинации? Какъв е начинът да запазиш емоцията от реалното пътешествие, когато светът дигитално е в краката ти и какво съветват експертите за сигурността на резервациите в мрежата – отговор на тези и други въпроси в звуковия файл.

Съветникът в Представителството на ЕК в България Никола Миладинов обявява в ефира на „Нашият ден“ реалния старт на DiscoverEU и колко български младежи получават право на безплатно пътуване в първия етап на инициативата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!