Телевизия „Алма Матер“ между миналото и бъдещето

БНР Новини
Снимка: tvalmamater

Заради това, на което екранът може да ви научи, заради онова, за което трябва и не трябва да говори, заради възможната Национална образователна телевизия и заради десетилетието на студентската „Алма Матер“ в „Нашият ден“ ви срещаме с автори на телевизията – Силвия Станоева, сценарист, и Петър Вълчев, режисьор и оператор.

Националната университетска телевизия „Алма Матер“ е студентска телевизия към Софийски университет „Св. Климент Охридски” за култура, образование и младежки политики със статут на „национална обществена телевизия” в България. В предаванията, рубриките и репортажите ѝ се появяват онези лица и сюжети, които останалите телевизии в българския ефир пропускат или не смятат за интересни. В „Нашият ден“ се връщаме към случилото се в телевизията през последните месеци, след което поглеждаме към бъдещето на възможната образователна телевизия. Търсим отговор на въпроса защо тази малка телевизия, която дори не е телевизия в пълноценния смисъл на тази дума, се оказа толкова ценна с ресурса, който притежава.

Историята, която разказват Мая Младенова (която ще чуете в предаването) и Александра Маркарян от онлайн изданието „Офнюз“, е следната

Историята, която разказва „Нашият ден“, чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!