"Левски" вече е в Созопол, чака Белаид от "Локомотив" Пловдив

Снимка: БГНЕС



Отборът на "Левски" пристигна в Созопол, където ще започне първия си подготвителен лагер преди подновяването на българското първенство. "Сините" тръгнаха от София без Димитър Везалов, Илиян Йорданов, Михаил Иванов и Христо Попадийн, които са ненужни и си търсят нови отбори. Същото прави и Йордан Милиев, който обаче вече е намерил опция за своята бъдеща кариера.

На лагера в Созопол скоро ще пристигне защитникът на "Локомотив" Пловдив - Аймен Белаид, който преминава медицински изследвания в София и ще подпише договор за 2 години и половина. Със "сините" се подготвя и бразилският ляв бек Уолас, който обаче ще премине през обстойни тестове от страна на спортно-техническия щаб.

От групата на "Левски" отпаднаха и част от най-младите футболисти, които обаче ще се завърнат в първия тим след края на лагерите в Созопол и Кипър. Както самият старши треньор на тима Антони Здравков обяви преди дни, те са прекалено млади за натоварванията по време на лагерите и ще се готвят със своите възрастови групи за началото на първенството.

Играчите на "Левски" ще бъдат в Созопол до 30-и януари, като през двете седмици на подготовката ще бъдат играни контроли срещу "Черноморец" Бургас и едноименния местен тим. Вицешампионите ще започнат втория си подготвителен лагер на 2-ри февруари в Кипър. Там съперници ще бъдат "Мордовия", "Теплице", "Виктория" Пилзен, "Жалгирис" и "Урал".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!