Presidenca Bullgare e Këshillit të Bashkimit Evropian
Maria Gabriel

Komisionerja Maria Gabriel vlerësoi lartë Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së

Komisionerja evropiane për ekonominë dhe shoqërinë digjitale Maria Gabriel komentoi para Radios Kombëtare Bullgare se Bullgaria dallohet me praninë e lartë të grave jo vetëm në sferën e teknologjive informative dhe komunikacioneve, por edhe në..

botuar më 18-06-19 12.00.MD

Kryeministri Borisov propozon prevencë kundër migrantëve në BE

Në një fjalim në konferencën që po zhvillohet në Sofje të komisioneve të çështjeve evropiane të parlamenteve të BE-së Kryeministri Bojko Borisov lancoi idenë për një prevencë të shpejtë kundër migrantëve, e cila të përfshijë mbyllje të të gjithë kufijve..

botuar më 18-06-18 12.24.MD

Në një konferencë në Sofje presidenti bullgar vlerësoi lart presidencën bullgare

Në një konferencë të komisioneve të çështjeve evropiane të parlamenteve të BE-së në Sofje presidenti Rumen Radev tha, se gjatë Presidencës së Këshillit të BE-së qeveria bullgare arriti të organizojë rendin e ditës të Evropës duke treguar aftësi dhe duke..

botuar më 18-06-18 10.51.PD

Po zhvillohen takimet përfundimtare të Dimensionit Parlamentar të Presidencës bullgare të Këshillit të BE-së

Me takimin e Treshes presidenciale mbrëmjen e së dielës në Sofje filluan diskutimet përfundimtare në kuadrin e Dimensionit parlamentar të Presidencës bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian. Morën pjesë përfaqësues të komisioneve për..

botuar më 18-06-18 10.04.PD

Bashkatdhetarët tanë nga Ballkani Perëndimor ngulin këmbë për një akses më të lehtë tek shkollat e së dielës dhe shtetësia bullgare

“Bashkësitë bullgare në Serbi, Maqedoni, Shqipëri dhe Kosovë duhej të përfshiheshin më aktivisht në debatet, të cilat u zhvilluan para samitit për Ballkanin Perëndimor më 17 maj. Ata janë të qartë për situatën dhe problemet në këto vende dhe mund të..

botuar më 18-06-13 1.51.MD

Austria do ta marrë nga Bullgaria Presidencën e Këshillit të BE-së

Austria do ta marrë nga Bullgaria Presidencën e Këshillit të Bashkimit Evropian në një takim të nivelit të lartë më 30 qershor. Forumi do të mbahet me moton “Mirëdita, Evropa” në Alpet austriake me një spektakël me shumë atraksione. Në ngjarjen solemne..

botuar më 18-06-11 11.09.PD

Kryeministri Borisov hapi në Sofje konferencë për politikën e kohezionit

Sofja është mikpritëse e konferencës së nivelit të lartë, kushtuar politikës së kohezionit të BE-së. Ngjarja është pjesë e kalendarit të Presidencës bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian në sektorin “Kohezioni” dhe ishte hapur zyrtarisht nga..

botuar më 18-06-08 12.07.MD

Bullgaria në mënyrë simbolike e dorëzojë Presidencën e Bashkimit Evropian në sferën e punëve të brendshme

Ministri i punëve të brendshme Valentin Radev tha përpara Radios Kombëtare Bullgare se ministrat e punëve të brendshme nga Bashkimi Evropian kanë vënë themelet për kompromis sa i përket rregullave për dhënien e strehimit. Akoma nuk dihet pozita e..

botuar më 18-06-06 10.48.PD
Ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së Liljana Pavllova (majtas), ministri i financave Vlladisllav Goranov (djathtas) dhe kryetari i Asociacionit të Kapitalit Industrial në Bullgari Vasill Velev (në mes) në kohën e konferencës.

Masat sociale janë ndër prioritetet e politikës së kohezionit të Komisionit Evropian pas vitit 2020

Në Sofje u mbajt një Konferencë Ndërkombëtare të Qendrës Evropiane të Punëdhënësve dhe Ndërmarrjeve të cilat sigurojnë shërbime të interesit të përgjithshëm. Veprimtaria ishte pjesë e programit të Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së. Që në..

botuar më 18-06-04 2.37.MD
Pallati Kombëtar i Kulturës në Sofje

Në Sofje zhvillohet konferencë për përfshirjen e romëve

Nën egjidën e Presidencës bullgare të Këshillit të bashkimit Evropian në Pallatin Kombëtar të Kulturës në Sofje të martën zhvillohet konferenca “Përfshirja e romëve – ku jemi dhe cili është drejtimi”. Qëllimi i ngjarjes është që të..

botuar më 18-05-29 10.41.PD