"Лудогорец" отвя "Пирин" Благоевград с 5:1 в контрола

"Лудогорец" победи "Пирин" с 5:1 в контрола в Благоевград
Снимка: БГНЕС



Шампионите от "Лудогорец" разгромиха третодивизионния "Пирин" Благоевград с 5:1 в първата си зимна контрола, която се игра на стадион "Христо Ботев" в южния град. Два гола заби бразилецът Жуниньо Кишада, а по веднъж се разписаха Себастиан Ернандес, новото попълнение Йероен Луму и защитникът Теро Мантула. Треньорският щаб на "Лудогорец" пусна всички налични играчи на терена, а в последните 10 минути даде шанс и на четири момчета от школата на клуба. Тримата вратари също си разделиха 90-те минути, като Иван Чворович започна, а Владислав Стоянов завърши срещата.

Кишада откри резултата в 8-ата минута, възползвайки се от грешка на Андрей Стоев и излязъл сам срещу Христо Бахтарлиев. Четири минути по-късно отново Кишада беше точен, но този път след много добра и бърза атака на лудогорците. Михаил Александров проби от дясно и центрира към Абало, който продължи за Кишада и бразилското острие не сгреши от 10 метра. В 22-рата минута Себастиан Ернандес покачи аванса на гостите до 3:0 след точно изпълнение на свободен удар. До края на полувремето "Лудогорец" доминираше по всички точки на терена, но следващите голове паднаха след почивката.

Васил Туджаров върна едно попадение за лидерите в Югозападната "В" група в 66-ата минута, като изненада отдалеч Владислав Стоянов. В 75-ата и в 77-ата минута Йероен Луму и Теро Мантула вкараха за крайното 5:1 в полза на разградчани. Новото холандско попълнение получи топката от Марселиньо и с топовен изстрел извън границата на наказателното поле не остави шанс за вратаря Бахтарлиев. Мантула пък добута топката в мрежата след изпълнение на корнер от Христо Златински, топката премина през Моци и стигна до финландеца, който нямаше проблеми с реализирането.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!