"Челси" взе дербито срещу "Юнайтед", Самуел Ето 'О с хеттрик

Самуел Ето'О ликува след поредния си гол във вратата на "Манчестър Юнайтед"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Челси" победи с 3:1 гостуващия "Манчестър Юнайтед" в най-интересната среща от 22-рия кръг на Висшата лига. В герой за домакините се превърна Самуел Ето'О, който отбеляза хеттрик и стана първият играч на "Челси", вкарал 3 гола на "червените" от създаването на Висшата лига. Почетното попадение за гостите реализира резервата Хавиер Ернандес

В 17-ата минута Ето'О откри головата си сметка, след като преодоля много лесно Фил Джоунс, стреля по диагонала, топката рикошира в крака на Майкъл Карик и влезе във вратата на Давид Де Хеа. В 45-ата минута Ето'О нанесе нов удар, като реализира втори гол секунди преди почивката. Една недобре изчистена от отбраната на гостите топка след корнер стигна до Рамиреш, който намери Гари Кейхил по десния фланг - бранителят продължи към Ето'О, който сам от границата на малкото наказателно поле направи 2:0.

Второто полувреме започна така, както завърши и първото - с ново попадение на Ето'О. Отново Кейхил засече с глава центриране от ъглов удар, Де Хеа успя да избие в първия момент, но камерунецът довкара топката, оформяйки своя хеттрик. В 78-ата минута Хавиер Ернандес намали. Дани Уелбек проби добре отдясно, след което върна към Фил Джоунс, който стреля, а Ернандес засече на празна врата топката за 3:1. 

В добавеното време Неманя Видич получи директен червен картон заради това, че спря с нарушение една контраатака на Еден Азар. С успеха "Челси" остана на трето място в класирането, на точка зад "Манчестър Сити" и на две зад "Арсенал". "Манчестър Юнайтед" е едва на седма позиция, като изостава на 14 точки от лидера.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!