"Монако" без Бербатов с грешна стъпка в Лориан

"Монако" завърши 2:2 като гост на "Лориан"
Снимка: БГНЕС

"Монако" направи грешна стъпка във френското футболно първенство, завършвайки като гост пред 15 000 зрители наравно с "Лориан" - 2:2. Така "Монако" продължава да бъде на второ място във временнното класиране на първа дивизия, но вече е на 5 точки след шампиона и лидер "Пари Сен Жермен", който победи "Бордо" с 2:0.

Без Тулалан и Карвальо, както и без подписалите преди ден Димитър Бербатов и тунизийски национал Аймен Абденур, отборът на "Монако" стигна до точката с късен гол на своя защитник Лаивен Курзава в 87-та минута. Домакините от "Лориан" поведоха в резултата с гол в 12-та минута на Венсан Абубакар, който отбеляза и 12-ия си гол във френския шампионат. В края на първото полувреме - в 41-та минута, гостите от "Монако" изравниха с гол на Валер Жермен. В 73-та минута Жереми Аладиер отново изведе домакините напред. По ирония на съдбата Жереми Аладиер трябваше да напусне "Лориан", но преговорите с английския "Куинс Парк Рейнджърс" и "Олимпик" Марсилия се провалиха в последния момент.

В следващия кръг - на 9 февруари, е голямото дерби на френския шампионат "Монако" - "Пари Сен Жермен", което ще се играе на стадион "Луи ІІ" в Монако.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!