Божинов замина с "Левски" за Кипър

Валери Божинов замина с "Левски" на подготовка в Кипър
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Левски" замина за Кипър за втория си зимен тренировъчен лагер. На Острова на Афродита "сините" ще се готвят до 16 февруари и
ще изиграят пет контролни срещи, първата от които още утре срещу руския "Мордовия". До края на лагера софиянци ще срещнат още чешкия "Теплице" ( 6 февруари), чешкия "Виктория" Пилзен (10 февруари),литовския "Жалгирис" (12 февруари) и руския "Урал" (15 февруари).

В самолета за Ларнака се качиха и двамата централни нападатели Валери Божинов и Цветан Генков. Божинов има договорка да подсили "Левски" за пролетта, но все още не е подписал договор, тъй като все още не са оформени някои документални детайли, а Генков се очакваше да премине в турски
клуб, но на този етап трансферът е замразен.

Божинов е нападател и смятам да го използвам само на върха на атаката. Той няма да играе в първата ни контрола утре. Очаквам
до два-три дни всичко около трансфера му при нас да бъде финализирано, коментира на летище "София" старши треньорът Антони Здравков.

Специалистът е доволен от селекцията, но има възможност до затварянето на зимния трансферен прозорец в България да бъдат привлечени още нови футболисти. "Сините" се подсилиха с Павел Чмовш, Аймен Белаид, Антон Огнянов, Валери Божинов и Пламен Крумов, който трябва да подпише през следващата седмица. 

Доколкото знам за Пламен Крумов, всичко между двата клуба е уточнено, предстои утре да мине медицински прегледи и да подпише, след което го чакаме в Кипър. Новите футболисти определено ще помогнат на "Левски" и нямам причини да не бъда доволен от тяхното привличане. Най-важното е колко бързо те ще навлязат в отбра. Селекцията не е завършила до затварянето на прозореца, но не мисля, че ще има напуснали основни играчи, каза още Здравков.

"Левски" вече продаде Гари Родригес на испанския "Елче" и Антонио Вутов "Удинезе", а Йордан Милиев, Алехандро Перес, Димитър Везалов и
Илиан Йорданов разтрогнаха по взаимно съгласие.

С "Левски" за Кипър ще пътуват и юношите Александър Любенов, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Мики Орачев, Владислав Мисяк, Стивън Петков, Илия Димитров и Деян Иванов, които участваха в подготовката на отбора и на първия зимен лагер в Созопол през януари.

Доволен съм от младите момчета. Те трябва да работят още много, но сега също ще имат възможност за изява. Който от тях покаже добро ниво, ще получи шанс да попадне в групата в предстоящите официални мачове, обеща Здравков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!