"Лудогорец" тръгна за Испания, Стойчо Стоев се надява до последно "Лацио" да продаде Мирослав Клозе

Стоев се надява отборът му да бъде готов за тежките битки срещу "Лацио"
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Лудогорец" замина за последния си лагер по време на зимната подготовка. Тази сутрин шампионите на страната отлетяха за Испания, където ще изиграят още четири контроли преди да двубоите срещу "Нефтохимик" в "А" група и срещу "Лацио" в 1/16-финалите в Лига Европа.

Съперници на футболистите от Разград в Марбея ще са полският "Корона" Киелце (4 февруари), чешкият "Спарта" Прага (6 февруари) и руските "Локомотив" Москва (8 февруари) и "Краснодар" (12 февруари).

Старши треньорът на тима Стойчо Стоев демонстрира отлично настроение на летище "София" тази сутрин, като призна, че се е надявал римския тим да се раздели с още някоя от звездите си, след като продаде Ернанес на "Интер" Милано.

"Лацио" вдигна класата си, определено се вижда, че през последния месец стоят по-добре на терена, може би заради новия треньор. Нормално е самочувствие, увереност, големият международен опит също да им дава класа. Има още 20 дни до мача и се надявам да се представим изключително добре срещу тях. Аз се надявах да продадат и Клозе, и Каванда, и Маркети, но пък те имат доста футболисти. Гледах на дискове доста техни мачове. коментира Стоев.

Явор Вълчинов ще пътува до Рим, за да изгледа на живо дербито с "Рома" и да се запознае още веднъж със силните и слабите страни на футболистите на "Лацио".

Отборът ни още не е готов за първенството, все още сме в подготвителен период. Старанието е на висота, надявам се постепенно да вдигнем класата. От новите мога да коментирам само Луму, защото Александров още на втория ден се контузи. Луму постепенно се интегрира и самият отбор бързо го прие. Съперниците ни на лагера ще бъдат силни, всяка една контрола е важна като игра, не толкова като резултат, но това не означава, че не трябва да постигаме добри резултати. Стремим се хем да вдигаме нивото, хем да побеждаваме, сподели Стоев.

Според него Иван Стоянов има договор до лятото с тима, но проблемите в момента са между състезател и собственик на основата на финансови недоразумения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!