Димитър Греков отрече да се подготвя закриване на Селскостопанската академия

Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Димитър Греков категорично отрече твърденията, че се подготвя закриване на Селскостопанската академия. Бюджетът на агроведомството за тази година е намален с 32 млн. лева, което се налага от анализ на ефективността на структурите в рамките на министерството. Греков коментира това в отговор на отворено писмо от Селскостопанска академия, в което учените алармират за предстоящо закриване на академията и изразяват опасения, че това ще стане с цел удовлетворяване на лични или корпоративни интереси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47