"Лудогорец" с победа преди мачовете срещу "Лацио"

"Лудогорец" загря за "Лацио" с 3:0 срещу "Нефтохимик"
Снимка: sportal.bg

Отборът на "Лудогорец" победи с 3:0 като гост "Нефтохимик" в отложен мач от 22-ия кръг на "А" футболната ни група в Сливен. Със спечелените три точки шампионите ни отново застанаха на върха в класирането, а освен това натрупаха самочувствие преди гостуването на "Лацио" в турнира Лига Европа. Попаденията в мача бяха дело на Вирджил Мисиджан в 22-та, Христо Златински в 35- и Роман Безяк в 73-та минута, а официален дебют за тима от Разград направи новото попълнение Йерун Луму. Дебют на кормилото на "Нефтохимик" направи бившият ни национал Златко Янков.

"Лудогорец" създаде първата си по-добра възможност за гол още в 13-та минута - Луму проби по дясното крило и подаде на Жуниор Кайсара. Бразилецът стреля, но топката излезе в аут. Разградчани стигнаха до гол все пак в 22-та минута - Марселиньо отправи силен удар, но стражът на символичните домакини Костадин Георгиев отрази. При добавката Мисиджан бе точен и с прецизен диагонален удар прати кълбото в мрежата. След 13 минути гостите стигнаха до нов гол - Луму подаде към Христо Златински, който с изстрел от въздуха не остави шанс на Георгиев.

В средата на второто полувреме Живко Петков можеше да вкара за "Нефтохимик" и да върне своя отбор в мача, но пропусна да се разпише с глава от няколко метра. 20 минути преди края влезлият като резерва Роман Безяк направи резултата класически - той се разписа за пореден път този сезон, след като бе изведен сам срещу вратаря от Марселиньо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!