"Лудогорец" си върна първото място в класирането след разгром над "Пирин" Гоце Делчев

"Лудогорец" победи "Пирин" с 5:0 и се върна на първото място в класирането
Снимка: БГНЕС

Пред около 3 000 зрители на "Лудогорец Арена" и под проливен дъжд шампионът "Лудогорец" победи "Пирин" Гоце Делчев с 5:0 в мач от 25-тия кръг на "А"-футболна група. На тежкия терен домакините доминираха, но дълго време не можаха да стигнат до гол. След това, обаче, за около 30 минути вкараха 5 попадения и си върнаха първото място в класирането, с точка аванс пред "Литекс".

В 19-та минута Димитър Крушовски изчисти с решителни действия пред голлинията топката, насочена от Жуниньо Кишада в празната врата. В 24-та минута Кишада много добре задържа топката в наказателното поле на "Пирин", след което с отличен пас изведе Дани Абало сам срещу Абди Абдиков, но ударът на испанеца Абало срещна напречната греда. В 45-та минута след удар от около двадесетина метра на колумбиеца Себастиан Ернандес топката срещна сглобката, където се срещат левият стълб и напречната греда, и излезе в аут. През първата част гостите имаха само едно положение - в 40-та минута, но Иван Чворович с плонж спаси точния далечен удар на Ели Маркес.

През второто полувреме натискът на домакините продължи и малко след подновяването на играта резултатът бе открит. В 57-та минута след изпълнение на ъглов удар пред вратата на гостите вратарят Абди Абдиков не успя да избие добре топката, тя попадна в току-що влезлия Михаил Александров, който стреля. След рикошет топката попадна в Себастиан Ернандес и той откри резултата - 1:0 за "Лудогорец". В 64-та минута Жуниньо Кишада от левия фланг подаде точно по трева на Христо Златински, който сам и на празна врата направи резултата 2:0 за домакините. В 75-та минута триходова комбинация между Михаил Александров, Дани Абало и Жуниньо Кишада завърши с гол на Кишада и резултатът стана 3:0. В 80-та минута Шоко центрира от десния фланг и влезлият като резерва бразилец Мишел Платини с глава изпрати топката в мрежата на Абди Абдиков - 4:0 за "Лудогорец". В последната минута колумбиецът Себастиан Ернандес вкара втория си гол в мача и оформи крайния резултат - 5:0 за шампионите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!