Парламентът определи критериите за производство на оцет

Снимка: КЗК

Парламентът регламентира критериите за производство на оцет с приетите окончателно промени в закона за виното и спиртните напитки. Според дефиницията етикетът "оцет" ще може да носи продукт, който е получен чрез ферментация от оцетно-кисели бактерии на продуктите от грозде, вино,плодови вина и водоалкохолни смеси. 

Производителите ще посочват процентното съдържание на оцетната киселина не по-малко от 60 грама на литър. Търговците и фирмите, които предлагат на пазара фалшив оцет, приготвен от оцетна киселена чрез химичен синтез, ще се наказват с глоба от 5 хиляди  до 10 хиляди лева, решиха депутатите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47