Две верижни катастрофи на автомагистрала "Тракия" взеха две жертви

| обновено на 31.03.14 в 12:39
Снимка: БГНЕС
Тежки верижни катастрофи затвориха рано тази сутрин и в двете платна магистрала "Тракия",  в района на 135-ия километър до пътен възел Войводиново. Загинали са мъж и жена, пътували в два различни автомобила в посока Бургас. Ранени са шестима, сред тях и дете, без опасност за живота. Продължава изтеглянето на катастрофиралите коли. Движението е насочено по обходни маршрути.

Първата катастрофа е станала малко след 6.30 ч. между три ТИР-а и пет автомобила, пътуващи в посока Бургас. Загиналият мъж е шофирал една от леките коли, която буквално се е врязала под тежкотоварния автомобил, движил се в средната лента. На място е починала и жена, която е пътувала в друг от леките автомоили в колоната. Само минути по-късно и на няколко метра разстояние е станала и катастрофата в платното за София, където сблъсъкът е между 13 автомобила, обясни началникът на Пловдивската "Пътна полиция" Радослав Начев:

По данни на водачите, които са участвали в произшествието, видимостта е била доста намалена. Те не са имали пряка видимост от едното произшествие до другото, гъста мъгла и намалена видимост, поради някаква друга причина. Причините, казах, в процес на изясняване са, но поради каквато и да е причина водачите на товарни автомобили да са се опитали да намалят скоростта си на движение, така че да не ударят някой, който е пред тях, а тези, които се движат зад тях, може би да не са реагирали толково бързо и в резултат на което да се е стигнало, както видяхте този автомобил да е влезнал отдолу под товарния автомобил.Снимка
  
Движението ще бъде възстановено възможно най-скоро. В момента, в който освободим движението, почистим автомагистралата, веднага ще го пуснем. Инцидентът е доста тежък, автомобилите са доста смачкани и се налага някои от тях да бъдат допълнително изрязвани, за да могат да се освободят и да разчистим платната по автомагистралата.

Малка част от пътниците, които са станали свидетели на двете катастрофи, бяха останали на мястото, когато до него бяха допуснати журналистическите екипи. Всички те потвърдиха, че в участъка е имало много гъста мъгла и видимостта е била едва 4-5 метра. Четири линейки са извозвали ранените от двете катастрофи.

В момента автомобили на "Пътна помощ" изнасят от катастрофата колите, които са участвали и в двете пътна платна при инцидента. Движението от 133-ия до 137-ия километър на автомагистралата и в двете посоки все още е спряно и се пренасочва по обходни маршрути до разчистването на участъка. Предупреждението към пътуващите е да шофират внимателно и със съобразена скорост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47