Назначени са множество експертизи за катастрофите на АМ "Тракия"

Снимка: БГНЕС

Множество експертизи са назначени и за двете верижни катастрофи на магистрала "Тракия" вчера. Автотехническата ще установява причините, довели до тежките инциденти, при които загинаха двама души, а девет от пострадалите са настанени в болница.

Още вчера началникът на пловдивската "Пътна полиция” Радослав Начев заяви, че според свидетелските показания видимостта в района на двете катастрофи е била силно намалена. Предстои да се установи дали е ставало въпрос само за гъста мъгла, или  има и друга причина. Говорителят на Окръжната прокуратура Галина Андреева  подчерта:

Автотехническата експертиза обхваща абсолютно всичко, което е било предмет на огледа, включително състоянието на пътя. Всички обстоятелства се вземат предвид, но преди да има заключение на тази експертиза, ние няма как да коментираме каквито и да било причини.

Назначени са още съдебно-медицински експертизи на всички пострадали, включително и на загиналите, както и химически експертизи, които да установят имало ли е алкохол в кръвта на шофьорите на автомобилите.

От Университетската болница "Свети Георги" съобщиха, че състоянието на деветимата ранени е стабилно. На един от тях, който е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология с фактура на бедрото, предстои операция. В следващите 10 дни ще бъде оперирана и майката на 2-годишното пострадало момиченце, която е с фрактура на таза. Майката и бащата на детето все още са уплашени от случилото се:

Времето беше тъмно, не беше още се развиделило и изведнъж имаше гъста мъгла. Веднага набих спирачки. Удар, обясни мъжът. .

Хора имаше. Притекоха се. На никой не пожелавам това. Призовавам всички шофьори карат внимателно, каза жената.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47