Снежана Живкова ще покаже живописна изложба "Полети на вятъра" в Сливен

"Полети на вятъра" се нарича живописната изложба на Снежана Живкова, която ще бъде открита тази вечер в Сливен. Това е третото самостоятелно представяне на авторката, която е известна като художник, поет и любител на екстремните спортове.

Организатор и куратор на експозицията от пейзажи и цветя е Павел Павлов, чието запознанство с художничката е започнало по интересен начин преди повече от година.

Снежана ми е приятелка от Фейсбук. В интерес на истината сме се срещали само веднъж. Аз я познавам като галеристката Снежана, която дълги години управляваше галерия в София. Ще я представя с това, с което тя се представи в Сливен преди две години, когато нейната дебютна книга "На вятъра" - носител на наградата за млади автори "Южна пролет", участва в конкурса "Дамян Дамянов". Тази художничка по начало рисува пейзажи. В нейните картини човек не присъства. Той е зрител или слушател. Преобладаващи са пейзажите и цветята, онази естествена природа, където тя е глътнала първия въздух и от която продължава да насища с кислород своето тяло. Тя е един новороден Николай Райнов. Нейната стилистика и цветоусещане се доближават до това на големия български художник, сподели Павел Павлов.

Изложбата ще бъде открита на чаша червено вино в 17.30 часа в сливенската галерия "Йордан Кювлиев".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!