Стойнев: Държавата ще участва в следващия търг за "Химко"

"Химко" - Враца
Снимка: БГНЕС

Държавата ще участва в следващия търг за придобиването на "Химко" - Враца, заяви на парламентарния контрол министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той коментира, че от възстановяването на работата на химическия комбинат ще има социални ползи:

90 процента от сумата ще се върне отново в държавата - в НЕК ще има приходи, в НАП, и най-важното - ще бъдат изплатени заплатите на хората, които са работили и по един нечестен начин през годините са се борили за своите възнаграждения и те не са ги получили. Има интерес към това предприятие. Разбира се, не мога сега да кажа кой е инвеститорът и откъде идва, а в крайна сметка той не е взел своето крайно решение, но в крайна сметка нашите разчети показват, че това предприятие наистина може да бъде печелившо.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47