Ремонтират участъка Трявна - Габрово

Днес започва ремонтът на пътя Трявна - Габрово. Рехабилитацията на участъка с дължина 14 и половина километра се финансира от държавния бюджет по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. 3,5 милиона лева ще бъдат инвестирани в ремонта на пътя, който е единствената връзка в Северна България между двата старопланински прохода - Хаинбоаз и Шипка. 

Начало на рехабилитацията на участъка ще дадат министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков

Министър Терзиева ще направи и оглед на терена на язовир "Нейковци“ край Трявна, чието проектирането започва тази година със средства от Световна банка. Строителството на водоснабдителното съоръжение е започнало преди 35 години, но е прекъсвано няколко пъти, като окончателно е спряно през 2001-ва година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47