ГЕРБ искат оставката на министър Клисарова

Милена Дамянова
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ настоява за оставката на министъра на образованието Анелия Клисарова. Причината е некомпетентно, според тях, управление на сектора и липса на реформи, заради които е възможно България да изгуби европейски средства.

Правителството спря реформата в образованието и отказва да приеме дори и важни закони, които са подготвяни години наред, каза Милена Дамянова - бивш заместник-министър на образованието в правителството на ГЕРБ. Според нея законът за училищното образование ще бъде приет не по-рано от 2016-а година, което означава, че първите випуски, които ще учат по него, ще завършат едва през 2023-та. Дотогава страната ни ще бъде на последните места във всички изследвания за грамотност и практическа подготвеност на учениците, опасяват се от ГЕРБ. 

Освен за оставката на министър Клисарова, от партията настояват Законът за училищното образование да бъде приет веднага, а планираният от правителството ръст в икономиката, който ще донесе допълнителни 80 милиона лева в бюджета, да бъде насочен към образованието. Това, според Милена Дамянова, ще позволи учителските заплати да бъдат повишени с 8%. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47