Градското сметище на Дупница пуши от месец

Снимка: БГНЕС

Въздухът в най-големия квартал на Дупница - "Бистрица", е замърсен от градското сметище, което пуши от месец. Според живеещи в комплекса особено нетърпимо става привечер. От общината са съставили протокол за вземане на необходимите мерки. Според управителя на обекта Кольо Илиев периодично сметището изпуска метан и това е непредотвратим процес. От дъждовете гнилостните процеси се активизират и отделеният метан, който няма как да бъде уловен. Ако сметището бъде затрупано с пръст, ще се превърне в бомба, обясни Илиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47