Промяна: 18 години затвор и за тримата обвинени за смъртта на Стоян Балтов

Софийският апелативен съд осъди на по 18 години затвор и тримата, обвинени за смъртта на Стоян Балтов - Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов.

След почти петгодишен процес съдията от Софийския градски съд Петя Крънчева осъди на по 18 години затвор само Александър Данаилов и Светозар Стоилов и оправда тогава Вили Георгиев. Според апелативните съдии Петя Шишкова, Милена Панева и Карамфила Тодорова обаче и тримата с ритниците си са станали причина за мъчителната смърт на Балтов. Тримата трябва  да платят и солидарно 400 хиляди лева на двамата родители на Стоян. 

Осъдителните присъди могат да бъдат обжалвани пред Върховния касационен съд. 

Жестоката и с нищо непредизвикана смърт на студента Стоян Балтов в навечерието на 2008 година предизвика поредица от дискусии за нощните заведения в столичния Студентски град, единствената последица, от които беше, че поради незаконност беше закрита дискотека "Незия", пред която момчето беше пребито до смърт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47