Събориха близо 70 незаконни постройки в "Столипиново"

Снимка: БГНЕС

Близо 70 незаконни постройки бяха съборени в пловдивския квартал "Столипиново". Протести и напрежение в квартала няма. Някои от собствениците, предимно на малки павилиони и гаражи, са получили предизвестия и са ги съборили вчера сами. От общинската администрация уверяват, че ще им бъдат предоставени нови терени, но трябва да имат разрешителни.

Кметът на район "Източен" Петър Петров, който от сутринта е на улица "Крайна" и ръководи акцията по събарянето на незаконните постройки, увери, че няма да има семейства, които ще останат без подслон:

Искаме да разчистим района и по някакъв начин да променим манталитета на хората.
Повечето от собствениците на незаконните обекти казват, че това е бил единственият начин да изхранват многодетните си семейства. Единици са тези, които заявяват, че имат средства, за да узаконят дейността си. Други пък твърдят, че вероятно ще им предложат неатрактивни места, където клиентите ще са малко и че в крайна сметка всичко това обрича семействата им на глад.

Около 20 хиляди лева струва на местния бюджет днешната акция. От администрацията на район "Източен" бяха категорични, че разчистването ще продължи и на други места в "Столипиново", но вероятно през следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47