Армията съкращава 1300 души до края на годината

Снимка: БГНЕС

1300 военнослужещи и цивилни служители  трябва да бъдат съкратени от армията до края на 2014-а година. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в Асеновград. Той уточни, че най-много ще са освободените от Сухопътни войски и по-конкретно от състава на бригада „Логистика”, която отговаря за складовете. Част от съкращенията е трябвало да станат през 2013-а година, но са се забавили, тъй като в тези бази се съхраняват големи количества боеприпаси, имущество, въоръжение и техника:

И ако не се намери начин, по който да се изтегли това въоръжение, имущество и боеприпаси, трудно могат да бъдат реализирани съкращенията. Има готов график от края на миналата година, като тук искам да отворя една скоба и да кажа, че голяма част от боеприпасите и имуществото са в частни фирми, които са ги закупили, но които не са ги изтеглили. Има договори, в които буквално няма нито предвиден наем, нито наказателни лихви, а Министерството на отбраната прави разходи за тяхната охрана, контрол, а същевременно и за поддържането на това имущество, което е в складовете и не е наша собственост. И още по-лошото е, че носи целия риск и отговорност за всичко онова, което се случва в складовете с въоръжението и боеприпасите, каза министър Найденов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47