В Александровска болница няма да протестират, но искат оставката на д-р Румяна Тодорова

Снимка: БГНЕС

Служителите на УМБАЛ "Александровска" няма да вземат участие в днешния протест, организиран от Българския лекарски съюз, но се обябвяват с искане за оставката на управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова, съобщават от болницата. В декларация до медиите лекарите мотивират искането си с подписаното от Тодорова постановление на Министерски съвет, според което Здравната каса решава дали да плати надлимитната дейност на болниците и то с 3 месеца закъснение. Според тях документът е пореден акт на администриране на здравната система, който дезорганизира и затруднява функционирането на болничната помощ, вреди на пациентите, лекарите, медицинската наука и образование.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БЛС настоява за актуализация на бюджета на Здравната каса

Лекарските колегии от цялата страна протестират символично днес срещу недостига на пари за здравеопазване. Медиците подкрепят исканията на европейските си колеги за достойно заплащане на труда и предотвратяване на корупцията. От съсловната организация у нас..

обновено на 15.05.14 в 12:42
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47