"Токуда" обяви прегледи за заболявания на щитовидната жлеза

Снимка: БГНЕС

Ден на отворените врати е обявен в столичната болница "Токуда" за прегледи за заболявания на щитовидната жлеза. Поводът е Световният ден на това заболяване - 25-и май. 

Тази година Световният ден на заболяванията на щитовидната жлеза е насочен към петте основни причини - рак на щитовидната жлеза, автоимунни заболявания, безплодие, депресия, обясни проф. Боян Лозанов, началник на Клиниката по ендокринология и нефрология в болница "Токуда": 
Ранната диагностика изисква насоченост и то към рисковите групи. А кои са рисковите групи - онези, които имат фамилна обремененост при една четвърт от случаите. Случаи, в които, идвайки при лекаря, ни съобщават, че те в миналото са имали проблеми с щитовидната жлеза, други локализации, най-вече локализацията на рака на млечната жлеза. Установено е, че при висок процент от болните с рак на гърдата, едновременно с това се развива и рак на щитовидната жлеза. 
Изследванията са ехографски и биопсия, посочи д-р Лъчезар Лозанов - ендокринолог:
Тези, при които по една или друга причина нямат възможност за достъп до висококвалифицирана ендокринологична помощ, да ни посетят и да извършиме прегледи и високоспециализирано ехографско изследване.
Записванията за прегледи са на телефон: 02 403 43 45 или 02 403 43 43.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47