Николай Бареков иска предсрочни избори на 26-и октомври

Снимка: БГНЕС

Предсрочните избори трябва да се проведат на 26-и октомври. За това настоя лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който започва разговори с всички политически сили, излъчили евродепутати. Коалицията е изпратила и писмо до президента Росен Плевнелиев за започване на консултации за съставяне на служебно правителство.

Лидерът на "България без цензура" поиска предсрочни избори и служебен кабинет с участието на спечелилите евроизборите политически сили.

Съветвам господата Орешарски, Станишев и Местан да не си натискат парцалите, а просто да поканят основните политически сили в страната. България вече има нова политическа карта. На нея като сериозен фактор е нашето движение. И заедно да определим кога, как и любимият ви въпрос кой, каза Бареков.

Според Николай Бареков, служебният кабинет дотогава ще трябва да е съставен от разговорите с всички партии и съдействието на президента при изпълнение на няколко условия.

Законът за чисти ръце, така че нека господин Борисов да не се прави на ни чул, ни видял, а да сяда, да запрята ръце и да чете този закон. Второто ми условие е социална политика. Ние не сме нито леви, нито десни. Искаме да се инвестира в българските граждани, обясни той.

Бареков беше категоричен, че заедно с депутатите си в парламента ще подкрепят вота на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

Да правят сега ремонт на кабинета е като да разместват мебелите на "Титаник". Корабът вече се е напълнил с вода, потъва и те правят ремонт. Какво ще следва - ще се гласува така, че ясно да стане, че "България без цензура" е против това правителство. Т.е. ние ще подкрепим вота на недоверие. Смятам, че темата е цинична, защото и предишните си отидоха заради тези издънки в енергетиката. Каквото можем като депутати, ще съберем, ще организираме и ще гласуваме за свалянето на кабинета "Орешарски", каза Николай Бареков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Предсрочните избори са неизбежни, смята Георги Първанов

Лидерът на Движението "АБВ" Георги Първанов подчерта, че предсрочните избори са неизбежни не заради резултатите от вчерашния вот, а защото правителството е слабо, парламентът е блокиран и неработещ. По време на пресконференцията на Движението след..

публикувано на 26.05.14 в 17:57

Бойко Борисов поиска незабавни предсрочни избори

Незабавни предсрочни избори и разпускане на Народното събрание още тази сряда поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалната пресконференция на партията за вчерашните евроизбори. България трябва да излъчи еврокомисар след предсрочните..

обновено на 26.05.14 в 17:09
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47