Работещи в столичния Център за спешна помощ отново протестират

| обновено на 05.06.14 в 10:18
Снимка: БГНЕС

Около 30 души от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София отново протестират. Лекари, медицински сестри и шофьори смятат, че увеличаването на работните заплати, нормативното уреждане на алгоритмите за работа на спешната помощ и възможностите за специализация на младите лекари са мерките, които трябва да предприеме Министерството на здравеопазването.

Лекарите недоволстват от факта, че министърът на здравеопазването не се е срещнал с тях, за да обсъдят тези проблеми. Те настояват досегашният директор д-р Георги Гелев да остане на работа и тепърва ще преценят как ще работят с новия временно изпълняващ директор.

Временно изпълняващият длъжността директор на ЦСМП д-р Александър Златанов съобщи, че от понеделник 90 лекари от столичните болници били готови да дадат дежурства към звеното. 

Междувременно от Националната асоциация на работещите в спешната помощ в страната излязоха с протестна декларация против заповед на министъра на здравеопазването техни екипи да се командироват в подкрепа на столичния спешен център. В декларацията пише, че ако това се случи, и те ще започнат да подават оставки. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47