Експерти от НЗОК консултират посетителите на "Мисия здраве"

Снимка: facebook.com/ExpoMisiaZdrave

Експерти от Националната здравноосигурителна каса ще консултират посетителите по време на второто издание на изложение "Мисия здраве" пред Паметника на Съветската армия в София. Днес и утре фармацевтични и козметични компании, медицински и социални заведения, спортни и СПА комплекси,  производители на храни и добавки представят продукцията и услугите си. 
Специалистите от Здравната каса ще се срещнат с граждани на свой самостоятелен щанд в Борисовата градина, за да ги информират за правата и задълженията им като пациенти. Те ще им дават безплатни съвети и консултации, посочи Багряна Маркова - директор на пресцентъра на Здравната каса: 

Много важно е пациентите да знаят правата си, за да могат да ги отстояват когато постъпват в болница, когато посещеват личния си лекар или специалист от извънболничната медицинска помощ, когато отиват в лабораториите да бъдат изследвани. Най-честите запитвания, които се отправят на горещата телефонна линия и на онлайн консултацията на Здравната каса, са следните: Скъпоструващите медикаменти, които получават пациентите с протоколи, какви документи се подават, къде се заверяват протоколите, колко време за да получат медикаментите си... Другото, направление при постъпване в болница. Какво трябва да заплащат и какво не. 

Освен на изложението, гражданите могат да получат информация в сайта на Здравната каса, както и на горещия телефон на институцията 0800 14 800. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47