Удължават срока за ремонта на трамвайните релси и контактната мрежа по бул. "България" до 28 юни

Снимка: БГНЕС

Срокът за завършване на реконструкцията на трамвайния релсов път, контактната и кабелната мрежа по бул. "България" от бул. "Витоша" до трамвайното ухо "Борово" се удължава до 28 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Запазват се въведените промени в градския транспорт в района на ремонта.

Ремонтните дейности по трамвайните линии по бул. "България" започнаха на 5 март и трябваше да завършат за около 100 дни. Освен основна подмяна на релсовия път се извършва и цялостна реконструкция на спирките на градския транспорт. На тях ще се монтират навеси и електронни информационни табла, които ще осигуряват и гласово съобщение за хора със зрителни увреждания. Заедно с тези дейности се ремонтират и подлезите по протежението на бул. „България“. 

След края на ремонта по новите релси ще се движат новите трамваи, закупени със средства по Оперативна програма „Околна среда“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стесняват булевард "България" в София заради ремонта на трамвайните релси

Временна организация на движението, със стесняване на пътните платна, бе въведена по булевард "България" в София , където започна ремонтът на релсовия път. По време на ремонта вместо трамвайните мотриси се движи автобусна линия номер "7" в отделно..

публикувано на 24.03.14 в 15:46
Нови трамваи в София

Ремонтът на трамвайните релси по бул. „България“ ще продължи до 100 дни

Ремонтът на трамвайните релси по бул. „България“ започва от 5 март и ще продължи до 100 дни, обяви пред журналисти зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Ще бъде извършена и цялостна реконструкция на спирките на градския транспорт. Предвижда се..

публикувано на 02.03.14 в 13:29