Порошенко: Армията ни е в контранастъпление в Източна Украйна

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинската армия  за първи път е  минала в контранастъпление в източната част на страната, заяви  в обръщение към сънародниците си президентът на Украйна Петро Порошенкo. Според него тя е довела до установяването на  мир и законен ред в град Мариупол, а близо 250 километра от границата са били взети под контрол от украинските сили. Порошенко съобщи, че утре свиква заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана. Дневният ред ще включва операцията по възстановяване надържавната граница и  стъпките по прилагане на мирен план в Донбас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47