Прокуратура протестира решението, оставило без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това каза за БТА говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова. 

Снощи съдът прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са опитали да убият Пеевски. Според адвоката на Георги Христов - Николай Хаджигенов, освен, че по делото липсват доказателства, прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е било извършено покушението. Според защитника, обвинението не е посочило и мотив за извършването на опита за убийство на депутата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47