Германия съобщи за втора "къртица", работила за ЦРУ

Генералната прокуратура на Германия потвърди преди часове новината, изнесена от "Зюддойче цайтунг", че разследва втори случай на работил за американските специални служби германски гражданин.

По неофициална информация става въпрос за служител на военното разузнаване (MAD), който е работил за ЦРУ, но вече е успял да напусне територията на страната.
Разследващите обаче не отричат, че изнесените от него документи могат да нанесат огромни щети на външното и военното разузнаване на ФРГ и сигурността на държавата.
Предполага се, че втората американска къртица е работил в някое от поделенията на военното разузнаване, намиращи се на територията на Берлин (Потсдам, MAD-7), където са правени обиски на дома и кабинета му.
Военното министерство се задоволи само с коментара, че се провежда вътрешно разследване

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47