Добрич ще продаде на публичен търг контактната тролейбусна мрежа в града

Снимка: БГНЕС
Добрич да продаде на публичен търг с тайно наддаване контактната тролейбусна мрежа в града - това решиха на извъредна сесия общинските съветници. На следващата сесия местните управници ще дискутират съдбата на активите, които са без икономическа полза.

Преди години тролейбусният транспорт е спасяван от фалит, но продъжи да трупа загуби. Решение на проблема се търси от октомври, а през месец юли тролеите окончателно спряха и хората останаха без работа. Временна комисия предложи на общинските съветници два варианта: демонтиране на мрежата, която е морално и физически остаряла и на практика не може да се мести; другият вариант, който съветниците гласуваха - продажба на публичен търг с тайно наддаване с начална цена един милион и 200 хиляди лева без ДДС.

На следващата сесия управителят на "Тролейбусен транспорт" ще представи експертна оценка и вариант за разпореждане с активите на дружеството, които са без каквато и да е икономическа полза и бъдеще. Според кмета на Добрич в момента тече прокурорска проверка за окончателния фалит на фирмата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47