Край Поповци ще се проведе културен фестивал за хора с онкологични заболявания

Край габровското село Поповци днес и утре ще се проведе културен фестивал за хора с онкологични заболявания.

По време на първия Фестивал на надеждата днес и утре край Габрово са предвидени и полезни лекции на здравни теми. В неделя ще се проведат спортните занимания, индивидуалните консултации и срещи на лекторите с участниците. Ще бъдат обявени резултатите от конкурсите и наградени победителите в изработката на изделия от арт-ателиетата и спортните състезания. Фестивалът е инициатива на габровското Сдружение на пациенти с онкологични заболявания и приятели като културен модел за адаптация и социална интеграция на хората с онкозаболявания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47