Четири центъра от семеен тип са готови в Добрич

В Добрич приключи изграждането на 4 центъра за настаняване от семеен тип. Те са част от преобразуването на домовете за деца с увреждания. 
625 са децата и младежите от Добричка област, които подлежат на настаняване в центрове от семеен тип. 130 от тях са в областния град. Капацитетът на четирите центъра е за 56 деца и младежи, които ще бъдат разделени в три възрастови групи, обясни кметът Детелина Николова
Изградените вече центрове за настаняване от семеен тип по проекта ще осигурят подходящите условия за живот и приятна домашна атмосфера на децата на различна възраст над 3 години и ще предоставят възможност за обособяване на три групи, които имат известна самостоятелност. Следващите стъпки в този процес - да не изоставяме нито едно дете.
Децата ще се обслужват денонощно. Персоналът ще бъде разделен на групи по 11 души със задължителното участие на психолози.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47