Яна Жекова: Средно по 10 хил. лв. са щетите за всяка от 50-те наводнени къщи в с. Ново Паничарево

Снимка: Полина Тодорова

В Бургаска област продължават възстановителните работи в засегнатите от наводнението селища. След като бяха съборени 13 незаконни постройки и разчистени нелегални сметища в ромския квартал „Победа“ в Бургас, днес там беше извършена и дезинфекция. Средно за по 10 хиляди лева се оценяват щетите за всяка от 50-те наводнени къщи в село Ново Паничарево, каза за „Хоризонт“ кметът Яна Жекова:

Вече почти сме изчистили всички къщи. Пристигнаха и помощи, които приехме в кметството, има назначена комисия, която се занимава  с това, за да можем да ги осигурим на хората, защото те нямат нито легла, нито завивки, нито уреди, почти във всяка къща има изхвърлен хладилник, пералня, печка. Оттам нататък почваме примерно за телевизори. За десетки хиляди левове става въпрос, защото има такива къщи, които не стават за живеене. Имаме една къща, която всеки момент ще бъде срутена, има друга, която е с отнесена част, така че там щетите са много големи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47