Росен Плевнелиев откри новата учебна година в ПМГ в Благоевград

Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев и Неврокопският митрополит Серафим откриха новата учебна година в Природо-математическата гимназия в Благоевград.

С много вълнение и искрени овации учителите и възпитаниците на елитното училище посрещнаха Росен Плевнелиев, който също е бил ученик в Математическата гимназия. За откриването на учебната година бяха дошли и неговата майка, дългогодишен учител по математика, както и класният му ръководител г-жа Пандева.

С нескрито вълнение държавният глава се обърна към младите, техните учители и родители: Образованието на децата е било и ще бъде осъзната ценност за целия народ. Нека да си спомним и ентусиазма от първите години след свобождението на Третото българското царство, когато във всяко училище на неговото знаме е имало надписа "Чрез просвета за България". Убеден съм, че този завет ни пази хиляди години и ще продължава да ни пази.

Въпреки националната инициатива - парите, вместо за цветя, да бъдат дарявани в помощ на пострадалите от водното бедствие, учителите бяха отрупани с букети.

Да, знам и с мама можем да дадем пари, но не се отказваме от цветята, защото те са един вид жест за учителите. Така показваш любовта си към учителката, казва петокласникът Александър.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47