Внимателно се следи нивото на хисарския язовир "Гереджика"

Нивото на хисарския язовир "Гереджика", който прелива през преливника, се следи внимателно - уверяват от МВР. Интензивните валежи станаха причина да се обяви бедствено положение в близките села Кръстевич и Красново. Кметът на Община Хисаря Пенка Ганева съобщи каква е обстановката там в момента.

Прелива тази река, на която е водохващането на селото. Има опасност хората да останат без вода. В Красново има десет къщи наводнени, водата минава през селото, слизайки от балкана. Там хората са изведени. Има опасност, като теглим от избите водата с помпи, да събори някоя от сградите. Язовирите са в добро състояние, преливат през преливниците, отворени са им крановете. Просто не могат да поемат цялото количество вода от планината и от дъждовете. И реките също не могат да поемат толкова много вода, преливат. Хората са в училището. Имаме достатъчно добри условия, няма проблем. Ако се наложи да не могат довечера да си бъдат в къщите, имаме къде да ги настаняваме. На Красновски бани има почивна станция. Ще бъдат настанени там, обясни Пенка Ганева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бедствено положение е обявено в хисарските села Кръстевич и Красново

Бедствено положение беше обявено в хисарските села Красново и Кръстевич. В района вали дъжд от вчера сутринта. Нормализира се обстановката в Съединение, където след снощния порой под вода останаха повечето улици, много дворове и приземни етажи на къщи. По..

обновено на 16.09.14 в 15:41

Отменено е бедственото положение в Мизия

В Мизия от днес е отменено бедственото положение, обявено след наводнението в града в началото на август. Щетите от него се изчисляват на 5,5 милиона лева. Без дом в Мизия са 120 домакинства или около 300 души. Сред тях са сестрите Цветана и Галина..

публикувано на 16.09.14 в 07:50

Оранжев код за дъжд е обявен в шест области на страната

В шест области на страната е обявен оранжев код за дъжд. Предупреждението се отнася за областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София - област. Там се очакват сумарни количества между 30 и 40 л/кв.м. Жълт ще бъде кодът за дъжд в 12 области,..

публикувано на 16.09.14 в 08:10
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47