Цветан Василев се подписа в полицейско управление в Белград, без да отговаря на журналистически въпроси

Снимка: Николай Кръстев
Двайсет минути преди определения краен срок за явяване в полицейското управление в сръбската столица банкерът Цветан Василев се появи, без да отговаря на журналистически въпроси. Издирваният от Интерпол с червена бюлетина Василев се задържа само пет минути в полицейското управление в Стари Белград, където се подписа според наложената му мярка от Висшия съд. Облечен в елегантно светлосив костюм той благодари на медиите, влезе бързо в чакащия го джип и се отправи към хотела, който е дал като постоянен адрес, докато тече процедурата по екстрадиция.

Именно този по-свободен режим за хора в подобна ситуация в Сърбия, според печатните издания в западната ни съседка, е смущаващ. Белградското издание "Блиц" днес в обширен материал описва връзките на Василев с двамата икономически съветници на сръбския президент като възможност, която е осигурила на банкера този по-лек режим.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47