Преглед на чуждестранния печат

Автор:

Германският Франкфуртер алгемайне цайтунг пише за възможността пари от спасителния фонд за еврото да бъдат пренасочени във фонд за стимулиране на икономическия растеж.

Въпросът се дискутира в ЕС и според някои информации идеята се харесва на новия председател на ЕК Жан Клод Юнкер, отбелязва изданието, но допълва, че предложението  може да срещне съпротивата на германското правителство.

Руският вестник Новая газета съобщава, че прессекретарят на президента Путин Дмитрий Песков е опровергал медийните съобщения за предстоящо в понеделник обсъждане в руския съвет по сигурността на възможността за блокиране на Интернет достъпа в Русия. "Изобщо не може да става дума Русия да се самоизключи от глобалната мрежа, но във връзка с непредсказуемото поведение на американските и европейските партньори е необходимо да имаме готовност за всички възможни случаи, казал президентският прессекретар, цитиран от Новая газета.

Русия обяви, че провеждането на референдума в Шотландия „не е отговаряло на международните стандарти”, съобщава британският вестник Гардиън.

В очевиден опит за отразяване на постоянните критики на Запада срещу изборите в Русия, акредитираният наблюдател Игор Борисов каза, че гласуването не е отговаряло на основни международни норми. По думите му, помещението за броене на гласовете е било с размерите на самолетен хангар и не е било възможно да се следи случващото се. Освен това и от самопровъзгласилата се Донецка народна република също изказаха съмнения, че референдумът е бил фалшифициран, посочва Гардиън.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47