Няма да събарят незконната къща в Ченгене скеле, собственикът й я бутнал сам

Снимка: Венелина Попова

Акцията по събарянето на незаконната къща в рибарското селище Ченгене скеле край Бургас беше отменена, тъй като собственикът на имота е демонтирал сам постройката. От Регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас ще изпратят техника за разчистване на терена от строителните материали.

Преди 2 дни е разрушена къщата, която беше предвидена за принудително премахване, каза председателят на рибарското сдружение в Ченгене скеле Димитър Янчев:

Къщата, според мене, е съборена и той вчера приключи човекът. Може би има някакъв строителен материал за прибиране. Това не е масивна двуетажна къща, дървения беше, с една стаичка пет на три метра и това е. С една кухничка под нея, наистина беше много красиво направено, но за съжаление е извън ПУП-а и той попадна под ударите на закона. Така, че не очаквам да се случи събаряне днес.

След бедственото положение в рибарското селище продължават възстановителните работи. Два камиона със строителни материали получиха пострадалите собственици на рибарски хижи тази сутрин. В момента се извършва и ремонт на разрушения път към селището.

По данни на Регионалната дирекция за строителен контрол до края на годината в местността Ченгене скеле трябва да бъдат съборени още 6 незаконни рибарски къщи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47