Делото срещу бившия премиер Сергей Станишев за изгубени документи беше спряно

Снимка: Капитал

Евродепутатският имунитет на Сергей Станишев спря  за неопределено време  делото му за изгубени седем секретни доклада по времето, докато беше премиер.  След като прокуратурата не възрази на искането на защитата на Станишев, Софийският  градски съд нямаше друга законова възможност, освен да спре процеса.  

Какви са перпективите пред казуса, който се движи между прокуратурата и съда от края на 2009 година, обясни адвокат Васил Василев:

След 4-5 години не може да продължи, защото ще е изтекла абсолютната давност, но може да продължи преди това, тъй като има още време за възобновяване и продължаване на делото. В Европейския съд има практика, допреди няколко години обявяваха, че имат повече от 130 случая з0а искане на снемане на имунитета и около 30-40 случая, в които това е разрешено.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47