Екатерина Захариева: Актуализацията на бюджета е необходима, за да функционира нормално държавата

Снимка: БГНЕС

Актуализацията на бюджета е неизбежна и затова е една от най-важните задачи, по които работи Министерството на финансите. Това потвърди в Пловдив и служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Тя посочи, че няма пари за зимното поддържане на пътната инфраструктура в страната, че е спрян ремонтът на 34-километров участък от АМ "Тракия", който е в лошо състояние и че са замразени ремонтите на виадуктите по магистралите.

Тук изобщо не става въпрос за някакви непредвидени разходи, тук става въпрос за нормалното функциониране на държавата. Няма средства, както казах, за подготовка на пътищата за зимата, няма средства да се разплатим с фирмите, които са извършили дейности. Това е само в регионалното министерство. Имаме, да не забравяме, две спрени програми, които за съжаление все още не са възстановени. Няма как ние да спрем разплащането и изпълнението по тези програми. Спирането им ще означава загуба на средства безвъзвратно, ще означава загуба на работни места и демотивация на общините да изпълняват проектите, заяви Екатерина Захариева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47