Агенцията по храните проверява сигнала за забранените съставки в маслото

Агенцията по храните е назначила проверка по сигнала, получен от асоциация "Активни потребители" за неотговарящо на изискванията краве масло. 

Според проучването на българския пазар се продава масло  с вложени растителни мазнини , свинска мас и хидрогенирани отпадъчни мазнини , което е вредна и незаконна търговска практика. При някои проби процентът на немлечните мазнини достига до 75 процента.  

От всички неотговарящи продукти, посочени в сигнала, ще бъдат взети проби за изследване в Националния референтен център по безопасност на храните. След получаване на резултатите ще бъдат взети необходимите административни мерки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Производители на масло нарушават закона с вода и забранени съставки

Производители влагат в маслото немлечни мазнини, вода и технологични добавки в нарушение на закона. Това показва изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители", обхванало 15 от най-популярните на пазара марки масло. Тестът е..

публикувано на 29.09.14 в 17:29
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47