Студентите без заверена студентска книжка ще могат да гласуват с уверение

Снимка: БТА
Студентите редовно обучение ще могат да гласуват с уверение, издадено от  учебното заведение, ако в изборния ден нямат заверена студентска книжа за съответния семестър. Това реши Централната избирателна комисия.

Студентите първи курс и студентите, продължаващи обучението си в магистърска степен се легитимират с уверение от съответното учебно заведение, което доказва, че са приети за редовно обучение. При гласуването членовете на секционната комисия на лицевата страна на уверението отбелязват датата на гласуването и слагат печат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Звената за документи за самоличност ще работят в дните до изборите

Звената за български документи за самоличност ще работят в дните до изборите, за да се осигури възможност на всеки да гласува, съобщиха от МВР. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на днешния работен ден ще бъде издавано удостоверение,..

публикувано на 03.10.14 в 07:53

Приключва предизборната кампания

Приключва кампанията за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5-и октомври. В полунощ ще влезе в сила забраната за водене на агитация и огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания на общественото мнение. Забраната ще важи както..

публикувано на 03.10.14 в 07:58
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47